Mitel softphone no audio

Mitel softphone no audio DEFAULT

Mitel Connect Softphone No Audio

New Contact Listing

Frequently Asked Questions

How to capture a call on a Mitel softphone?

Use the easy-to-use tcpdump/packet capture option in the Mitel MBG to capture the call then use wireshark to analyse it using the "telephony" menu options. Was this post helpful? Thanks for your feedback!

Can a Connect client softphone make a video call?

A Connect client Softphone user can call another Connect client Softphone user. After both parties have established an audio call, select the camera icon in the call window shown below to initiate a video call.

Is there a softphone license for Mitel micollab?

We have a new softphone system installed. We are using the Mitel Micollab app for the enhanced twinning license (rather than the full softphone license) We set up the MBG virtual server, got an SSL, changed firewall settings, and made the configurations as indicated. Our licenses are active.

How can I make a softphone call on my computer?

Open the Connect client and click the <username> tab on the dashboard. On the second pane, click the Settings icon, click Softphone on the left, and select the Communications option from the "Capture audio through" drop-down menu. Attempt to make a test call.

Sours: https://www.webcontactus.com/mitel-connect-softphone-no-audio/

Contact US

Hi

I have this issue with my Teleworker phones having no audio at all when you call through the public trunk to an external device.
However, there is audio both ways if you call from a TW set to another TW set, or from an internal ext to a TW set. There is also audio both ways when you call from internal ext to the public trunk.

My setup consists of a MiCollab server, MiVoice Business and MiBoarder Gateway. Both my MiVOice and Micollab sits in the same LAN, while MBG sitting in the DMZ with basically all the ports in the Engineering guideline opened. I have both MBG in a cluster (MiCollab and vMBG).
I have standard UCCv3 user licenses which provides me with the TW licenses.

TNA says that all ports are fine, externally and internally.

No alarms on the controllers or Micollab, but I get "loss of rx stream from IS for 5008ms" on my vMBG server.

Not sure what is causing this, any help is appreciated.

Thanks.

The freedom to make your own mistakes is all you ever need to succeed.

Sours: https://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid=1750047
  1. Cable pulling sheaves
  2. Capacitor start run motor
  3. Hoyt recurve risers
  4. Genesis 49 7

We have a new softphone system installed. We are using the Mitel Micollab app for the enhanced twinning license (rather than the full softphone license) We set up the MBG virtual server, got an SSL, changed firewall settings, and made the configurations as indicated. Our licenses are active. 

When we go to make a call from the micollab mobile app on the smartphone or the web client portal, the call goes through, the other party answers the call, but the problem is we cannot hear them and they cannot hear us. We had a third party configure the firewall as Mitel techs indicated (I did not see the config myself) Also, it sends me a voicemail after I make a call, to my cellphone's voicemail from our organisation's number and it is my voice, basically everything I said during the call from the phone I was calling from, where I could not hear the other party. So weird. 

The Mitel engineer has not been able to help us get the audio working. Can anyone help us get this working? I need to get this working over this weekend. Thank you in advance


3 Replies

· · ·

spicehead-1nzm7

Serrano

OP

Does it work internally?
View the firewall logs.

Use the easy-to-use tcpdump/packet capture option in the Mitel MBG to capture the call then use wireshark to analyse it using the "telephony" menu options.

0

· · ·

hsdadmin2

Pimiento

OP

thanks for the reply, it turns out I accidentally had the organization's phone number blocked on my phone. I get a lot of spam calls and I must have accidentally blocked it. We did have an issue with some iPhones not being able to get calls to come through to their phone just the same but turns out they had to log out of iCloud and back in for it to start working. not sure why

0

· · ·

DynamicThought

Sonora

OP

Thank you hsdadmin2!   Logging out of iCloud and back in solved our iPhone audio issues as well.

0

Sours: https://community.spiceworks.com/topic/2268783-mitel-softphones-no-audio-either-way-when-calling
Troubleshooting - One Way Audio or No Audio on Remote Extension

Connect Client - Troubleshooting Audio on the Softphone for Windows

When using a softphone on the Connect client, you may experience one-way audio where you cannot hear the other party. Before troubleshooting any network related items, you can check your Windows sound settings.

There are two quick ways of correcting one-way audio when using the softphone

  1. In Windows right click on the speaker icon and select Sounds.
  2. From there go to Playback, and right click on the headset you are using. Then select that headset as the default communications device.
    • User-added image
  3. Go to the Recording tab and select the headset mic and again make it the default communications device.
    • User-added image
  4. Completely close the Connect client and restart it. Then go to settings in the Connect client and under the Softphone select the Communications option.
    • User-added image
  5. Attempt to make a call. If you are still unable to hear the caller then please attempt the next step.
 
  1. In Windows right click on the speaker icon and select Sounds.
  2. Go to Recording and right click on the headset and click on Properties.
  3. Go to the Advanced tab, under the Exclusive Mode section uncheck the box labeled "Allow applications to take exclusive control of this device" then click Apply.
    • User-added image
  4. Reboot your PC, as this must occur in order for the change to take effect.
  5. Once rebooted please make another test call to check that audio is playing properly.
Sours: https://shoretelcommunity.force.com/s/article/Troubleshoot-no-audio-on-Cloud-Connect-Client-Windows

No audio softphone mitel

Mitel Connect Softphone will not play call audio through headphones

I'm hoping someone out there is a mitel guru and can help me figure out why Call audio will not play through the user's headphones (ear buds). This is a really strange one. I have verified that the earbuds and headphone jack are working outside of call audio, in fact if the earbuds are plugged in, you can even hear the phone ring through the headphones, but when the call is answered, the call audio will only play through the laptop speakers other things play through the earbuds fine. I have verified the headphones are selected as the default play back device. System is running Win-10 1909.

I have checked the sound settings and nothing seems to be out of place. I also tried disabling the main speakers to try to force all audio to the earbuds, but when I tried that as a solution, the audio did not play at all. I was thinking maybe it was a driver issue but testing on my own laptop has (different make model and audio driver) resulted in the same problem. Any Mitel gurus out there who know about this and how to resolve?

Sours: https://superuser.com/questions/1664039/mitel-connect-softphone-will-not-play-call-audio-through-headphones
No Audio Output Device is Installed [Solved 200%] Guaranteed Working

.

Now discussing:

.



362 363 364 365 366